V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A cseh Michal Schlegel győzött Pannonhalmán, Filutás Viktor a legjobb magyar

Budapest és Pannonhalma között 153,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit. A cseh Michal Schlegel (Elkov-Kasper) nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes Filutás Viktor (Giotti Victoria-Savini Due) lett, aki az előkelő harmadik helyen ért célba.

Megjelent: 2021. július 10., szombat
Forrás:

A Visegrádi Csoport 2021. évi magyar elnökségének tiszteletére július 10-én a Várkert Bazárnál rajtolt a V4 Kerékpárverseny. A rajthelyszín egész napos családi programmal várta az érdeklődőket a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából, többek között látványos, interaktív kerékpáros programokkal és koncertekkel.

Pontban 13 óra 30 perckor 27 csapat közel 160 kerekese vágott neki a távnak a verseny sztárvendége, az idei Giro d’Italián az összetettet három napon át vezető, jelenleg a közelgő tokiói olimpiára készülő Valter Attila jelenlétében.

Az éles rajtot követően folyamatosak voltak az akciók, azonban életképes szökés viszonylag sokáig nem alakult ki. Mintegy harmincöt kilométer megtételét követően egy négy fős sor szakadt el, nevezetesen a lengyel Marcin Budzinski (Mazowsze Serce Polski), az ausztrál Dylan Hopkins (Ljubljana Gusto Santic), a magyar Istlstekker Zsolt (Epronex-Gesu Bikewear) és a szlovén Robert Jenko (Meblo Jogi Pro-Concrete).

A szökevények és a főmezőny közötti különbség folyamatosan pulzált, egy ponton már közel öt és fél perc előnnyel is vezetett a spicc, ahová a cseh Dominik Horak (AC Sparta Praha) is megpróbált felugrani, ám a próbálkozása tiszavirág életűnek bizonyult.

Az utolsó harmincöt kilométerre fordulva Budzinski és Hopkins ment tovább az elmenésből, ám ekkor már csak mindössze egy perces előnnyel bírtak, így Pannonhalmára beérve őket is megfogta a karaván.

Pannonhalmán következett a viadal legnehezebb és egyben leglátványosabb része, a helyenként 15%-os meredekségű, dísztérkő burkolatú emelkedő az Apátság felé, melyet kétszer is abszolválni kellett.

Michal Schlegel (Elkov-Kasper) nem bízott semmit sem a véletlenre már az első mászáskor támadott, mögötte egy körülbelül tíz fős üldözőcsoport haladt, ám a cseh kerekes olyannyira jól bírta a döntő kört is, hogy magabiztosan nyerte meg a versenyt a horvát Viktor Potocki (Ljubljana Gusto Santic) és a magyar bajnok Filutás Viktor (Giotti Victoria-Savini Due) előtt.

Legjobb szlovákként Marek Canecky (Dukla Banska Bystrica) zárt a hetedik helyen, míg a legjobb lengyel versenyző Jakub Murias (Voster-ATS) lett.

„Egy nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, nagy volt a hőség és a pálya sem volt kifejezetten egyszerű. Igyekeztem végig koncentrált maradni és csak arra összpontosítani, hogy minél jobb eredményt érhessek el. Szerencsére a támadásomat végig tudtam vinni, így megnyertem a viadalt” – nyilatkozta a célba érkezést követően Schlegel.

„El sem akarom hinni, hogy harmadik lettem. Nehéz verseny volt, erős, de ideges mezőnnyel, rengeteg fékezéssel és kigyorsítással. Elégedett vagyok az elért eredménnyel” – mondta Filutás a díjátadóra várva.

EREDMÉNYEK

1. Michal Schlegel, cseh (Elkov-Kasper) 3:43:42
2. Viktor Potocki, horvát (Ljubljana Gusto Santic) + 7 mp
3. Filutás Viktor, magyar (Giotti Victoria-Savini Due) + 7 mp
4. Adam Toupalik, cseh (Elkov-Kasper) + 8 mp
5. Jonas Rapp, német (Hrinkow Advarics Cycleang) + 9 mp
6. Walter Calzoni, olasz (Galina Ecotek Colosio) + 9 mp
7. Marek Canecky, szlovák (Dukla Banska Bystrica) + 10 mp
8. Jakub Murias, lengyel (Voster-ATS) + 11 mp
9. Davide Bauce, olasz (Galina Ecotek Colosio) + 16 mp
10. Jakub Kaczmarek, lengyel (HRE Mazowsze Serce Polski) + 18 mp

Részletes eredménylista: pannonhalma2021

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend