V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A kétszeres Giro d’Italia-győztes Paolo Savoldelli lesz az idei V4 Kerékpárverseny sztárvendége

2019. május 11-én rendezik a Visegrádi Csoport közös kerékpárverseny-sorozatának magyarországi futamát Budapest és Pannonhalma között. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által is jegyzett 1.2-es besorolású viadal díszvendége a Giro d’Italia kétszeres győztese az olasz Paolo Savoldelli lesz.

Megjelent: 2019. április 17., szerda
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu

Paolo Savoldelli 1973-ban született a bergamói Clusoneban. A 2002-es és a 2005-ös Giro d’Italia győztese profi pályafutását a Rosslotto csapatánál kezdte 1996-ban. Később megfordult a Saeco, az Index-Alexia, a Telekom, a Discovery Channel, az Astana valamint az LPR Brakes-Ballan sorainál. Karrierje során a Giro-győzelmek mellett nyert szakaszt a Tour de France-on, kétszer Trentinói Körversenyt és egy alkalommal a Romandiai Kör sárga trikóját is hazavihette.

Az elmélet, miszerint lejtmenetben nem lehet nagy, három hetes körversenyt nyerni, éppen Savoldelli uralkodása idején dőlt meg. Paolo sohasem félt lefelé, sohasem habozott és nem is igazán voltak zökkenői. Mindkét Olasz Körverseny megnyerését nagyban köszönhette annak, hogy lefelé a riválisai egyszerűen nem tudták tartani vele a tempót.

Paolo Savoldelli

Paolo Savoldelli

2008-as visszavonulását követően egy ideig a Rai televíziós csatorna szakkommentátoraként dolgozott, majd az ingatlanbizniszben helyezkedett el, de országúti kerékpáros maratonokon az egyik neves olasz kerékpárgyár ikonjaként rendre lehetett találkozhatni vele, mint ahogyan idén Magyarországon is tiszteletét teszi, sőt elhozza magával Giro trófeáit is, melyek megtekinthetők lesznek a V4 május 11-i és 12-i hazai futamainak befutója során, Pannonhalmán.

A Giro d’Italia trófea

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend