V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A Párizs-Roubaix győztes Andrea Tafi népszerűsíti az idei Visegrad 4 Special Series versenyeket

A Visegrad 4 Special Series idei első küzdelmére július 20-án kerül sor Vásárosnamény és Nyíregyháza között, majd másnap, július 21-én ugyanezen rajthelyszínről startol a sorozat idei második küzdelme, amelynek célja Ibrány.

Megjelent: 2019. július 11., csütörtök
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Andrea Tafi

Mindkét nemzetközi viadal része az Europe Tour sorozatnak, tehát UCI kategóriás pontszerző versenyek lesznek, amelyeknek díszvendége a korábbi Párizs-Roubaix győztes olasz legenda, Andrea Tafi lesz, aki tavaly versenyzőként vett részt az első Special Series viadalon.

A tavalyi évben megkerestek azzal a lehetőséggel, hogy rajthoz állhatok a V4 Special Series UCI kategóriás versenyen” – mondta Tafi, aki idén az E-Girón is szerepelt, de tervben volt számára a Párizs-Roubaix-n való újbóli rajthoz állás is, amit egy kulcscsonttörés húzott keresztbe. „Én pedig úgy döntöttem, hogy élek ezzel az eséllyel. Kíváncsi voltam, hogy mit tudok kihozni magamból éles szituációban. Többször jártam már Magyarországon, nagyon tetszik az ország, ezúttal is szívesen térek vissza.”

Andrea Tafi

Andrea Tafi a V4 Special Series 2018-as rajtjánál, Debrecenben
(Fotó: Vanik Zoltán)

Andrea Tafi sikerekben gazdag pályafutása során többek között nyert Lombard Körversenyt és Flandriai Kört is.

Egyértelműen a Flandriai Körverseny megnyerése a legnagyobb sikere a pályafutásomnak” – emlékszik vissza karrierjére az olasz kerekes. „Soha nem gondoltam volna, hogy meg tudom nyerni. Az utolsó kilométerek igazan különlegesek voltak számomra. Johan Museeuw és Peter Van Petegem kontrollálták az első csoportot, próbálták egymást megrajzolni. Négy kilométerrel a vége előtt indítottam, ők pedig hezitáltak, éppen annyit, hogy hazaérhessek.”

Andrea Tafi

Andrea Tafi a V4 Special Series 2018-as versenyén
(Fotó: Vanik Zoltán)

Mindkét nemzetközi viadal része az Europe Tour sorozatnak, magyarán UCI kategóriás pontszerző versenyek lesznek, amely alapján a versenyzők az év végi angliai világbajnokság kvalifikációjához, valamint a 2020-as tokiói olimpiai kvótához szükséges pontokat szerezhetnek.

Természetesen az amatőr mezőny is rajthoz állhat, hiszen július 21-én, vasárnap kerül sor az Ibrány Nagydíj Kerékpárversenyre, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 11. fordulója. Az indulók között ott lesz Andrea Tafi is.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend