V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

A Visegrádi Alap segíti azokat az ötleteket, amelyek fejlődésre képesek, és ennek egyik ékes példája a Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat

Május 11-én, Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit. A lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte a versenyt, amelyen a Visegrádi Alap igazgatója, Dávid Andor is tiszteletét tette.

Megjelent: 2019. május 22., szerda
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2019

A Nemzetközi Visegrádi Alap egy pozsonyi székhelyű nemzetközi szervezet, amelyet a négy Visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormánya hozott létre azzal a céllal, hogy elősegítse és támogassa a régió, illetve a V4-ek lakossága és intézményei közötti szorosabb együttműködést. Természetesen ez a támogatás a sport területére is kiterjed, így érinti a V4 Kerékpárversenyt is.

Nagyon-nagyon tetszett a verseny, szakszerűen, profin volt megszervezve, laikusként is láthattam, hogy mindenki pontosan tudja, mi a feladata. Kiváló volt a kommunikáció, csak gratulálni tudok hozzá” – vélekedett röviddel a versenyzők célba érkezését követően Dávid Andor, a Visegrádi Alap igazgatója.

A verseny előtt komoly jövő állhat, ami a négy ország sporton belüli összefogását is tovább erősítheti. A Visegrádi Alap pedig kiemelten támogatja az olyan fejlődésre képes projekteket, mint amilyen a V4 Kerékpárverseny.

V4 Kerékpárverseny 2019

Dávid Andor (j) Solymosi János versenyigazgatóval
(Fotó: Vanik Zoltán)

Nagyon remélem, hogy ez a verseny évről-évre fejlődni tud. Magának a Visegrádi Alapnak is az egyik alapvető célja, hogy segítse azokat a jó regionális ötleteket, amelyek innovatív koncepciókat tartalmaznak, ennek egyik ékes példája a Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat, amely immáron a hetedik alkalommal került megrendezésre, és minden évben érintette Magyarországot is” – folytatta Dávid Andor.

A négy ország kapcsolatában is egy nagyon szoros kapocs maga a sport. A versengés egyfajta őszinte dimenziója az emberek közötti együttműködésnek. Az élet egy olyan szegmense, ahol megmutatkozik, hogy ki a tehetségesebb és, hogy a befektetett munkát, miként lehet gyümölcsözővé tenni. Nyilvánvaló, hogy egy verseny során mindig vannak győztesek és vannak olyanok, akik másodikként, harmadikként, negyedikként érnek célba, de a részvétel és a sportszerű viselkedés egy olyan fontos karakterisztika, amit a Visegrádi Alap szeret más szegmensekben is kihangsúlyozni” – tette hozzá a Visegrádi Alap igazgatója.

V4 Kerékpárverseny 2019

A pannonhalmi eredményhirdetés (b-j): Kristjan Hocevar, Pawel Franczak, Ziga Rucigaj, Paolo Savoldelli és Dávid Andor
(Fotó: Vanik Zoltán)

Május 12-én, szombaton délután rajtolt hazánk első olyan női országúti kerékpárversenye, amely 1.2-es besorolással szerepelt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában.

A nemek közötti egyenlőség, kölcsönös tisztelet, csak úgy, mint a családi köteléken belül, nagyon fontos a sportban is. Nagyon jó hogy a női kerékpárososoknak is lehetőségük van arra, hogy egy ilyen profi környezetben megmérettessék magukat” – zárta gondolatait Dávid Andor.

V4 Kerékpárverseny 2019

Dávid Andor a 7. Visegrád 4 Kerékpárverseny pannonhalmi, valamint a sorozat későbbi, 2019-es összetett győztese, a lengyel Pawel Franczak

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend