V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: cukorbetegen is a mezőnyben!

Várhatóan huszonnyolc csapat közel 170 versenyzője áll rajthoz július 10-én a Budapest és Pannonhalma közötti 157,3 kilométeres távon, ezúttal is világranglista pontokért küzdve. A nemzetközi mezőny nagy részének feltérképezését követően, most ismerjünk meg egy különleges csapatot, melynek első számú embere pekingi olimpikonunk, Kusztor Péter lesz.

Megjelent: 2021. július 6., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A dátum 2003. április 21., amikor is Phil Southerland egy a főiskolások számára kiírt kerékpárverseny rajtjánál készülődött. Phil, aki hét éves kora óta egyes típusú, inzulinos cukorbeteg nem sokkal a rajtot megelőzően meghökkenve vette észre, hogy betegségével nincs egyedül a mezőnyben. Egy másik srácot vett észre, aki épp az inzulinját adta be magának. Joe Eldridge volt az. Ezzel a momentummal egy életre szóló barátság vette kezdetét – így kezdődött a Team Type 1 története.

Az 1-es típusú diabetes mellitus (más néven inzulinfüggő diabétesz) egy autóimmun betegség, amelyet az abszolút inzulinhiány okoz. Hátterében az áll, hogy a szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel saját sejtjeinek egy részét. Ennek hatására gyulladás következik be, ami elpusztítja a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjeit. A tünetek gyorsan alakulnak ki, a betegek kezeléséhez inzulin szükséges. Kezeletlen vagy rosszul kezelt, súlyos esetben tartósan magas vércukorszinttel, ketózissal járó életveszélyes állapot, az úgynevezett ketoacidózisos kóma alakulhat ki.

Kezdetben az alapkoncepciótól kissé eltávolodván a betegségben nem érintett versenyzők is helyet kaphattak a csapatban. A 2012-es év fantasztikus sikereket hozott, ám nem sokra rá hivatalosan is bejelentették, hogy 2013-tól csak olyan kerekeseket kívánnak foglalkoztatni, akik együtt élnek a betegséggel. Ez azt eredményezte, hogy a 21 fős keretből, mindössze négyen maradhattak. Az új szponzor a dán inzulingyártó óriás a Novo Nordisk lett, ezzel a csapat nevét is átváltoztatva Team Novo Nordiskre.

2013-tól másodosztályú, azaz ProTeamként szerepel a klub, 2019-től Kusztor Péterrel a soraiban – akiről a 2018-as Cseh Körversenyt követően derült ki, hogy cukorbeteg. Mivel a csapat utánpótlás-kerete az idei évben már UCI licenccel versenyez, így a sportág irányítószervezetének szabályai lehetővé teszik azt, hogy a 2010-es és a 2012-es szezon magyar bajnoka is rajthoz álljon július 10-én, szombaton a kontinentális csapat színeiben.

A Team Novo Nordisk Development előzetes nevezése: Kusztor Péter (magyar), Sacha Bietry (francia), Robbe Ceurens (belga), Jan Dunnewind (holland), Przemyslaw Kotulski (lengyel) és Filippo Ridolfo (olasz).

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: barátaink, a lengyelek!

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: a cseh kontingens

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: íme a szlovákok!

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: a sógorok!

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: Szlovénia legjobbjai!

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: kerekesek Bulgáriából, Kambodzsából és Olaszországból!

Fotók: Team Novo Nordisk

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend