V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: íme a szlovákok!

Várhatóan huszonnyolc csapat közel 170 versenyzője áll rajthoz július 10-én a Budapest és Pannonhalma közötti 157,3 kilométeres távon, ezúttal is világranglista pontokért küzdve. A lengyel és a cseh résztvevőket követően most ismerjük meg a szlovák sorokat.

Megjelent: 2021. július 3., szombat
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Északi szomszédaink három csapattal érkeznek Budapestre, melyek közül egyértelműen kiemelkedik a kontinentális Dukla Banska Bystrica, keretében a 2016-os Visegrád 4 Kerékpárverseny győztesével, Marek Caneckyvel. Mellette Lukas Kubis és Patrik Tybor kettőse is tett már le ezt azt a kerékpársport asztalára, így minimum egy dobogós helyben bízva vághatnak neki a távnak.

A Dukla Banska Bystrica előzetes nevezése: Juraj Bellan, Adam Foltan, Marek Canecky, Patrik Tybor, Tobias Vanco és Lukas Kubis (mindannyian szlovákok).

Természetesen a másik UCI licenccel bíró szlovák csapat, a Cycling Academy Trencin is ott lesz a rajtnál. Az elsődlegesen az utánpótlás-nevelésben érdekelt klub 2021-ben lépett szintet és regisztrálta az elit sorát a kontinentális mezőnyhöz. Legismertebb versenyzőjük talán egyik cseh légiósuk Tomas Kalojíros, aki korábban már több nemzetközi versenyen is letette a névjegyét.

A Cycling Academy Trencin előzetes nevezése: Juraj Lajcha, Samuel Oros és Nagy Simon (mindhárman szlovákok), Pavel Stohr, Jan Stohr és Tomas Kalojíros (mindhárman csehek).

A két márkacsapat mellett a szlovák nemzeti válogatott is nevezett, nem is akárkivel a keretben, hisz az első számú emberük a Bora-hansgrohe WorldTeam csapatából jól ismert Erik Baska lesz, aki pályafutása során volt már U23-as Európa-bajnok, de egy ízben nyerte a Handzame Classic 1.1-es besorolású belga egynaposát is. A sor egyértelműen az ő sikeréért fog majd dolgozni, amelyre, amennyiben a formája megengedi, minden esélye meg is lesz.

A szlovák nemzeti válogatott előzetes nevezése: Erik Baska, Filip Lohinsky, Matej Blasko, Stanislav Beres, Richard Coma és Stefan Michalicka.

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: barátaink, a lengyelek!

Az idei V4 Kerékpárverseny csapatai: a cseh kontingens

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend