V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Először szurkolhatunk két magyar kerékpárosnak egy háromhetes körversenyen

Valter Attilával (Groupama-FDJ) és Dina Mártonnal (EOLO-Kometa) a mezőnyben rajtolt el az idei Giro d’Italia. Természetesen korábban minkét kiválóságunk megmérettette már magát a V4 Kerékpárversenyen, sőt utóbbi 2019-ben megszerezte a hazai viadal legjobb magyar bringásának járó külön trikóját is.

Megjelent: 2021. május 9., vasárnap
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

2021. május 8-án, Torinóban egy 8,6 kilométeres egyéni időfutammal rajtolt el a 2021-es Olasz Körverseny, melyen egyfajta sporttörténelmet írva, két magyar kerékpáros is jelen van.

Bodrogi László – aki korábban hét alkalommal is szerepelt a sportág Grand Tourjain – után 2020-ban Valter Attilának sikerült megtörnie egy hosszú csendet, akkor még a CCC Team színeiben tekerte végig a Girót, az összetett 27. helyén zárva, az utolsó előtti nehéz hegyi etapon kilencedikként célba érkezve.

Valter 2018-ban még a Pannon Cycling Team színeiben szerepelt a V4 Kerékpárversenyen, amit későbbi csapata kerekese, a cseh Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) nyert meg, miközben Attila közel öt perc hátránnyal a 44. helyen végzett. Az a nap kiváló edzésként szolgált a feltörekvő tehetség számára, aki később a magyar bajnokság U23-as végelszámolásában, majd a Tour de Hongrie-n és a Szlovák Körverseny során is villogott, így a következő évet már a lengyel topcsapat kontinentális utánpótlássorában kezdhette. Ez az év egészen káprázatosan sikerült, többek között győzelemmel a Gemenc Nagydíj első egynaposán és szakaszsikert elérve a Tour de l’Avenír viadalán. Egy évvel később már a WorldTeamben tekerve nyerte meg a Magyar Körversenyt, majd teljesítette pályafutása első háromhetesét. A CCC Team „megszűnése” után a Groupama-FDJ sorához került, idei, év eleji teljesítménye alapján pedig megérdemelten lehet ott ismét a Corsa Rosán.

Fotó: Vanik Zoltán

Dina Márton szintén ott volt a mezőnyben azon a 2018-as V4 Kerékpárversenyen, bár célba érkeznie nem sikerült, ellenben egy évvel később – még mindig a Pannon Cycling Team színeiben – remek formában, szinte az első helyről kezdhette meg a pannonhalmi emelkedő utolsó ötszáz méterét. Sajnos azonban a legrosszabbkor akadt technikai problémája, melynek következtében végül csak a tizenharmadik helyen ért célba, mindezek ellenére megszerezve a legjobb magyarnak járó külön trikót. Az év második felét már a spanyol kontinentális Kometa Cycling Team keretében töltötte, melyben remek ütemben fejlődött tovább 2020-ban is. Alberto Contador és Ivan Basso csapata az idei évben már ProTeam licenccel bír, így meghívást kapott a Giro d’Italiára, Márton pedig a kiváló szezon eleji teljesítményének köszönhetően bekerült a keretbe, ezzel harmadik magyar kerékpárosként rajthoz állva egy nagy körversenyen.

A 2021-es Giro d’Italia május 8. és 30. között zajlik.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend