V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Folytatta remeklését Dina Márton, harmadikként zárt a V4 cseh egynaposán

A Lengyelországban elért hatodik helye után, a Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat záró cseh akkordján is kiválóan szerepelt az ATT Investments magyar bringása.

Megjelent: 2023. július 24., hétfő
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A mezőnyre egy könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető pálya várt a Brno-Mikulov-Brno útvonalon (188 kilométer) – amely egy régi tradicionális verseny hagyományait hivatott újraéleszteni, több kisebb körrel és tíz kategorizált emelkedővel.

A mezőnyben Dina Márton mellett két magyar csapat is képviseltette magát, nevezetesen az Epronex-Hungary Cycling Team (Solymosi Márton, Istlstekker Zsolt, Gönczy Gergő, Byron Munton, Orosz Gergő és Drijver Bertold), valamint a Lotus Team (Pápai Ádám, Mark Percic, Mindszenti Ákos, Vaskó Levente, Daniel Potter).

A rajtot követően megindultak a próbálkozások, többek között Pápai Ádám (Lotus Team) is aktívan mutatta magát, sőt be is verekedte magát a nap szökésébe, melynek legnagyobb előnye szűk négy percnél tetőzött, ám nyolcvan kilométerre a céltól a főmezőny megfogta őket.

Az erős oldalszélben az ATT Investments és az Elkov-Kasper csapatai szakították szét a pelotont, majd a Hlína emelkedőjén még tovább rostálódott az első csoport, amelyben kiválóan tartotta magát Dina Márton.

A soron következő hegyen Emanuel Zangerle (Team Felbermayr-Simpon Wels) ment tovább, olyannyira, hogy az omicai kaptató lábánál már másfél perc volt a fórja. A két cseh kontinentális sornak össze kellett az üldözésben fognia, hogy utolérjék az osztrák kerekest.

Az utolsó előtti kaptatón, a Kohutovicén ellenben bedarálták az idő közben teljesen megrogyó Zangerlét, majd a mindent eldöntő meredeken Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski) támadott, akivel csak Adam Toupalik (Elkov-Kasper), Maciej Paterski (Voster ATS) és Dina Márton tudott menni.

A végső döfést azonban Toupalik vitte be, aki sorozatban harmadszor nyerte meg ezt a viadalt, azt követően, hogy az idén a magyar verseny is az ő sikerével ért véget. Mögötte Paterski lett a második, míg Dina a harmadik, aki dobogós helyével újabb huszonöt UCI világranglista pontot szerzett. Rajta kívül a magyarok közül mindössze Solymosi Márton tudta értékelhetően befejezni a viadalt, a 41. (+ 14:47) helyen.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend