V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Horvát főbíró az idei Visegrád 4 Kerékpárversenyen

A V4 kerékpáros sorozat idei magyar versenyének UCI bírója a horvát Mladen Durlen lesz, aki korábban már bíráskodott hazánkban, így nagyon örül, hogy újra Magyarországra szólítja a munkája.

Megjelent: 2020. július 20., hétfő
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Mladen Durlen (Fotó: Kamil Sarnowski)

A Visegrád 4 Kerékpárverseny idei sorozata Magyarországon indul. A mezőny Budapesten rajtol, majd 168,7 kilométer megtétele után érkezik meg Pannonhalmára.

A zágrábi születésű Mladen Durlen 1998-ban, egy lengyelországi ifjúsági versenyen debütált mint nemzetközi versenybíró.

1966-ban születtem Horvátországban. Imádom a kerékpársportot, de szeretek búvárkodni és síelni is. Mind az első hazai, mind pedig az első UCI versenyemre nagyon jól emlékszem. Az előbbi a horvát hegyikerékpáros bajnokság volt, ahol rajtbíróként dolgoztam, míg a nemzetközi színtéren Lengyelországban estem át a tűzkeresztségen 1998-ban egy ifjúsági versenyen.”

Durlen úgy véli, hogy a koronavírus-járvány hatalmas problémát okoz a kerékpársport számára, mindezek ellenére nagyon várja a magyarországi versenyt, melyre tradicionális módon készül.

A legnagyobb problémát egyértelműen a COVID-19 okozza, ennek ellenére nagyon várom a V4 Kerékpárversenyt. Ez lesz számomra az első alkalom, hogy részt vehetek rajta. Szerintem jól fogom magam érezni, mert egy jó kis viadalnak ígérkezik. Mielőtt megérkeznék Magyarországra, részletesen áttanulmányozom a versenykiírást és az útvonaltervet, valamint a szintrajzot. Átböngészem az internetet is a korábbi évek versenyeivel kapcsolatban, hogy minél inkább képbe kerüljek a viadallal kapcsolatban.”

Durlen 100%-osan koncentrál minden egyes versenyére, fontosnak tartja a szabálykönyv naprakész ismeretét, de tart a nagy bukásoktól. Magyarországon korábban mindig jól érezte magát, így ezúttal is örömmel érkezik.

Természetesen alaposan átnézem az UCI szabálykönyvét is a verseny előtt, külön figyelmet fordítva a legújabb módosításokra. Jó párszor voltam már Magyarországon, nemcsak versenyeken, hanem turistaként is. Mindig nagyon jól éreztem magam.”

A Visegrádi Csoport országainak közös országúti kerékpáros versenysorozatának magyarországi viadala – a 2019-es évhez hasonlóan – ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd immáron lassan hagyományosan Pannonhalmán ér célba.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend