V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Idén is a Mazowsze Serce Polski csapatát erősíti a V4 Kerékpárverseny 2014-es győztese

2014-ben Pawel Bernas sikerével zárult a V4 Kerékpárverseny-sorozat magyarországi futama. A lengyel bringás karrierje későbbi szakaszában egészen a WorldTour szintig jutott, pályafutása megkoronázásaként 2019-ben rajthoz állhatott a Spanyol Körversenyen is.

Megjelent: 2021. január 9., szombat
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Május 17-én, déli 12 órakor rajtolt el a győri ETO Parkból a 2014-ben már versenysorozattá bővülő, második Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi viadalának mezőnye, amely megannyi kilométer leküzdését követően Visegrádon ért célba. A győzelmet végül a lengyel BDC-Marcpol kontinentális csapat kerekese, Pawel Bernas szerezte meg.

Bernas rendre kiválóan teljesített a V4-es sorozat 1.2-esein, a Magyarországon elért sikerét megelőzően a szlovák futamot is nyerte, majd egy évvel később a cseh egynaposon sem talált legyőzőre.

Fotó: Vanik Zoltán

A gliwicei születésű Bernas nevével 2011-ben találkozhattunk először, miután mindenkit maga mögé utasított a Carpathia Couriers Paths U23-as versenyén. Kiváló eredményei elismeréséül 2013-ban került a BDC-Marcpol csapatába, melyet aztán a Verva ActiveJet, a Domin Sport, majd a CCC Team követett, amely 2019-ben a BMC anyagi problémái miatt, annak licencének megszerzésével, a sportág legmagasabb osztályába léphetett.

Ebben az évben teljesedett ki leginkább a pályafutása, Bernas ekkor olyan megmérettetéseken állhatott rajthoz, mint a Flandriai Körverseny, a Kaliforniai Kör, a Criterium du Dauphiné vagy éppen a Vuelta a Espana, amit az összetett 149. helyén sikerült is abszolválnia.

2020-ra nem kapott szerződést a WorldTour sortól, így az egyik legerősebb lengyel kontinentális csapat a Mazowsze Serce Polski ajánlatát fogadta el. A koronavírus-helyzet viszontagságai ellenére is káprázatos idényt produkált. Rögtön februárban nyerte a Grand Prix Alanya 1.2-es viadalát, amit a Rodoszi Kör összetett harmadik helye, majd a Dookolo Mazowsza ugyancsak bronzérmes pozíciója követett. Az idény újraindulása után a Tour Bitwa Warszawska 1920 szakaszversenyén is harmadikként végzett, míg az idényt egy etapgyőzelemmel koronázta meg a Giro della Regione Friuli Venezia Giulia negyedik szakaszán.

Ráadásként a Mazowsze Serce Polski Európa egyik legerősebb kontinentális csapataként zárta az idényt, s jó eséllyel láthatjuk majd őket július 10-én, az idei Visegrád 4 Kerékpárversenyen, méghozzá a korábbi győztes Pawel Bernasszal a soraikban.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók