V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Idén is Belgiumból érkezik a V4 Kerékpárverseny főbírója

A V4 kerékpáros sorozat idei magyar versenyének UCI bírója a belga Patrick Demunter lesz, így Sven Calust követően ebben az évben is egy belga úriembert delegált a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség.

Megjelent: 2019. május 10., péntek
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Patrick Demunter

Az ötvenhét esztendős versenybíró Belgium flamand részén, Dilbeek településén, nem messze Brüsszeltől él. Patrick Demunter olyan versenyeken volt vezető UCI-bíró, mint a Flandriai Kör vagy éppen a Liege-Bastogne-Liege, de versenybíróként több rangos viadalon is megfordult.

1984-ben kezdtem regionális versenybíróként, majd 1991 novemberében tettem le az UCI vizsgát. Azóta dolgozom a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség bírójaként.”

Demunter úgy véli, ha minél több nemzetközileg is jegyzett versenyt rendez Magyarország, akkor abból folyamatosan profitál: „Véleményem szerint a V4 Kerékpárverseny nagyon pozitív hatással van a magyar kerékpársportra. Világszerte szükség van ezekre a versenyekre, mert mindenhol igény van jól szervezett eseményekre. Igaz, nem ismerem túlzottan az ország mindennapjait, de nagyon fontosnak tartom a kerékpársport fejlődése érdekében, hogy minél több ehhez hasonló magas szintű versenyt rendezzenek.”

Demunter 100%-osan koncentrál minden egyes versenyére, fontosnak tartja a szabálykönyv naprakész ismeretét, de tart a nagy bukásoktól. 1992-ben a francia Etoile de Bésseges során esett át a tűzkeresztségen, de egyik legjobb emlékeként az 1995-ös Flandriai Körversenyt említette, ahol testközelből láthatta Johan Musseuw káprázatos győzelmét.

Amikor megkapom a felkérést az UCI-tól, szinte azonnal felveszem a kapcsolatot a verseny szervezőjével, hogy képet kapjak arról, hol zajlik majd a viadal. Feltérképezem a verseny útvonalát, a résztvevő csapatok listáját, a benevezett versenyzők névsorát. Felkészülök a csapatokkal való megbeszélésre, ahol megvitatjuk a verseny sajátosságait és a vonatkozó UCI szabályokat. Az egyik legnagyobb gondot az jelenti a versenyek során, ha hiba adódik a verseny útvonalában, hisz ebben az esetben azonnal neutralizálni kell a megmérettetést. Ugyancsak nehézséget okozhat egy nagyobb bukás, melyektől mindig tartok.”

Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi versenyén 168,7 kilométer vár a kerekesekre Budapest és Pannonhalma között. A rajtra a fővárosban, ezúttal a Carl Lutz rakparton, a Vogue Étteremhajó előtt kerül sor délelőtt 11 órakor. A versenyzők várhatóan délután fél 4 körül érkeznek Pannonhalmára.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend