V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Itamar Einhorn diadalmaskodott a Visegrad 4 Kerékpárverseny-sorozat lengyel futamán

A WorldTour-mezőnyből is jól ismert izraeli Itamar Einhorn sikerét hozta a V4 Kerékpárverseny-sorozat záró, lengyel futama – a sárga trikót a cseh Adam Toupalik (Elkov-Kasper) szerezte meg.

Megjelent: 2021. július 19., hétfő
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A szokásoknak megfelelően ezúttal is Alsó-Sziléziában került sor a Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat lengyel futamára. A közel száz fős mezőny Olesnica környékén versenyzett, a kerekesekre kilenc kör várt a 13,4 kilométeres pályán. A peloton végig hatalmas tempóban – 46 kilométer/órás átlag – haladt, életképes elmenés azonban nem tudott kialakulni, mindössze a mezőnyhajrára készülve bomlott meg az egység, amikor is egy bő harminc fős csoport szállt harcba a győzelemért, ahonnan Itamar Einhorn (Izrael) bizonyult a legerősebbnek a cseh Alois Kankovsky (Elkov-Kasper) és az olasz Matteo Pongiluppi (Gallina Ecotek Colosio) előtt.

A legjobb lengyel kerekes a negyedik helyezett Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze Serce Polski), a legjobb szlovák a tizennegyedik Tobias Vanco (Dukla Banska Bystrica), míg a legjobb magyar a tizenkilencedikként célba érő Solymosi Márton (Epronex-GESU Bikewear) lett.

A sorozat összetettjét a harmadik futam győztese a cseh Adam Toupalik (Elkov-Kasper) nyerte, aki a lengyel egynapost a hatodik helyen zárta, így megőrizve a sárga trikóért folyó harcban az előnyét.

A 2022-es Visegrád 4 Kerékpárverseny sorozat a tervek szerint Csehországban rajtolhat, a magyar futamra július végén kerülhet sor.

Fotó: Anna Baran

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók