V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Magyarország egyetlen UCI 1.2-es versenye mint a Europe Tour sorozat része

A V4 Kerékpárverseny magyarországi szakasza ezúttal is 1.2-es besorolással szerepel az UCI Europe Tour versenynaptárában, vagyis világbajnoki kvalifikációs versenynek számít.

Megjelent: 2017. február 24., péntek
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny (Fotó: Juhász Gábor)

Az ötödik alkalommal megrendezendő Visegrád 4 Kerékpárverseny magyar szakasza 1.2-es besorolással szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában, azaz világbajnoki kvalifikációs pontok gyűjthetők rajta.

Az UCI négy kategóriát különböztet meg, melyek erősségi sorrendben World Tour, HC, azaz kiemelt kategória, 1.1-es valamint 1.2-es besorolás az egynapos viadalok tekintetében.

Az 1.2-es versenyek távja általában 150 és 180 kilométer közé esik. Ezeken a viadalokon legmagasabb nívójú csapatként sokáig csak az adott rendező ország pro-kontinentális sora indulhatott el, mára ez a szabály már megváltozott, így a másodosztályú csapatok tetszőlegesen rajthoz állhat 1.2-es versenyeken is. Mellettük bármely nemzet kontinentális csapata, válogatottja vagy éppen regionális egyesülete (UCI bejegyzéssel nem rendelkező gárdák) nevezhet, vagy fogadhat meghívót.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny tökéletes lehetőséget kínál a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

Az április 22-i versenyen a nemzetközi mezőnyre 176,3 kilométer vár, az utolsó húsz kilométeren belül összesen négy alkalommal megmászva a pannonhalmi várhegy helyenként 15 százalékos meredekségű emelkedőjét.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók