V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Megvan a jövő évi Teremkerékpáros Európa-bajnokság, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, a Visegrad 4 Ladies Series – Hungary és az ifjúsági világkupa időpontja

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a szeptember végi flandriai világbajnokságot követően publikálta a 2022-es évre vonatkozó előzetes versenynaptárát, amelyben természetesen hazánk legrangosabb egynapos országúti viadala, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, a visszatérő Visegrad 4 Ladies Series – Hungary, az ifjúsági világkupa és a jövőre hazánkban rendezendő Teremkerékpáros Európa-bajnokság is helyet kapott.

Megjelent: 2021. október 12., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) jelenlegi elnöke, a korábban még a főtitkári posztban tisztelgő Enrico Della Casa januárban személyesen hozta Magyarországra a 2022-es Teremkerékpáros Európa-bajnokság rendezéséről szóló szerződést, melynek végleges időpontja június 17-18., helyszíne pedig Nyíregyháza lesz.

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, 2022. július 9-én Csehországban indul, majd másnap Lengyelországban folytatódik, míg a magyar, valamint a záró, szlovák futamra július 23-án és 24-én kerül majd sor. A magyar viadal útvonala a tervek szerint nem változik, a korábbi években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Budapestről rajtol, és Pannonhalmán ér véget. A megmérettetés hazánk legmagasabb besorolású egynapos férfi profi versenye.

A magyar V4-es férfi viadalt követően, rögtön másnap, július 24-én kerül megrendezésre Pannonhalmán a Visegrad 4 Ladies Series – Hungary, így két év kihagyás után hazánk ismét profi női országúti kerékpárversenynek adhat otthont.

Természetesen a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2022-ben is megrendezi a Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futamot, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomása lesz augusztus 19. és 21. között. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon One Belt One Road Nations’ Cup Hungary néven egy háromnapos megmérettetésre kerül sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny. Érdekességképpen tavaly ez volt az egyetlen junior világkupa-futam, amelyet megrendeztek, az idei évben pedig a három fordulósra fogyatkozott sorozat a magyar világeseménnyel vette kezdetét.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend