V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Minden eddiginél nagyobb mezőny rajtolhat az 5. V4 Kerékpárverseny magyar szakaszán

Az előzetes nevezések alapján 12 nemzet mintegy 160 kerekese áll majd rajthoz április 22-én, hogy teljesítse az idei magyarországi szakasz 176,3 kilométeres távját Budapest és Pannonhalma között.

Megjelent: 2017. február 21., kedd
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny (Fotó: Vanik Zoltán)

Előreláthatólag tizenkét nemzet kerekese áll majd rajthoz a 2017. április 22-én délben a Westend City Center főbejárata elől rajtoló, immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Visegrád 4 Kerékpárversenyen. A porfelhőlovagoknak összesen 176,3 kilométert kell megtenniük, az utolsó 20 kilométeren belül összesen négy alkalommal megmászva a pannonhalmi várhegy helyenként 15% meredekségű emelkedőjét.

A mezőny várhatóan mintegy 160 kerekessel vág neki a versenytáv, a domborzat és esetleg ahogy a tavalyi évben, az időjárás okozta nehézségek leküzdésének. Ez nemcsak létszámát tekintve jelenthet rekordot – korábban ekkora mezőny ugyanis még nem tekert együtt kiemelt kategóriás, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő versenyen Magyarországon –, hanem minőségében is unikumnak számít.

A kerekesek az előzetes információk szerint összesen 14 bejegyzett profi csapat, 12 klubcsapat és egy regionális válogatott színeiben indulnak a versenyen, amelyre több hazai csapat is leadta nevezését. További részletek hamarosan.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
V4_logo_2021_22_Primary_HUN_RGB
Nemzetközi Visegrádi Alap
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1