V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Nevezési rekordról számoltak be a szervezők a V4 Kerékpárverseny sajtótájékoztatóján

Az előzetes nevezések alapján 162 versenyző áll majd rajthoz május 11-én, Budapesten a 7. Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi szakaszán – hangzott el a május 8-i sajtótájékoztatón, amelynek a Külgazdasági és Külügyminisztérium adott otthont.

Megjelent: 2019. május 9., csütörtök
Forrás: MTI / V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2019

A sajtótájékoztató résztvevői immár hagyományosan kerékpárral érkeztek meg a sajtóesemény helyszínére, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületéhez. Törzsök Zsolt, a versenyt szervező Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az előnevezések szerint 162-en állnak rajthoz a szakaszon, ami rekord, hiszen magyarországi profi pontszerző kerékpáros-viadalon még sohasem volt ilyen sok induló.

Kumin Ferenc, európai és amerikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: az 1991-ben létrejött visegrádi együttműködés egy sikertörténet, hiszen az országok – Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia – közötti kapcsolatok sűrűsége azt mutatja, hogy annak idején helyes volt az alapító atyák elképzelése. Hozzátette: a visegrádi országok gazdasági súlyát jól jelzi, hogy együtt nagyobb kereskedelmet folytatnak Németországgal, mint Franciaország. „A V4 kerékpárverseny jól népszerűsíti a Visegrádi együttműködést, és hirdeti a Visegrádi Csoport eszmeiségét, a közös hagyományokat” – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Dávid F. Andor, a Nemzetközi Visegrád Alap ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a 2000-ben alakult alap évről évre növekszik, s már 2013 óta támogatja a V4 kerékpárversenyt, amelynek egyre nagyobb az elismertsége, fantasztikus kezdeményezésnek és példaértékű projektnek nevezte.

Törzsök Zsolt elmondta, a négy ország külügyminisztériumának védnökségével létrejött nemzetközi versenysorozat idei utolsó előtti állomása szombaton 11 órakor Budapestről rajtol majd és 168.7 kilométer megtétele után a cél Pannonhalmán, a főapátság előtt lesz kijelölve.

Összesen 28 csapat, köztük öt magyar áll rajthoz, a mezőny felét profi kontinentális team alkotja” – jelentette ki Törzsök Zsolt, aki kiemelte, hogy a versenyzőknek a szakasz végén négyszer kell majd feltekerniük a helyenként 15 százalékos meredekségű pannonhalmi emelkedőre.

A Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke hozzáfűzte: egy nappal később, vasárnap tartják meg a 101 km-es távú V4 Ladies Series Pannonhalmát, amely az első hazai professzionális női verseny lesz. Törzsök Zsolt tájékoztatása szerint mind a férfi, mind a női viadal a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) naptárában szereplő kiemelt kategóriás nemzetközi versenynek számít, így ezeken világbajnoki és olimpiai kvalifikációs pontokat is lehet szerezni.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a férfiaknál Valter Attilától, a nőknél Vas Kata Blankától várja a legjobb szereplést. Akár a győzelemre is esélyesnek tartja őket, pedig eddig magyar versenyzőnek még nem sikerült diadalmaskodnia a V4-en.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend