V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Ötéves a Visegrád 4 Kerékpárverseny – Az idei sorozat Magyarországon zárul

Öt évvel ezelőtt, 2013. május 17-én Budapestről rajtolt el először a Visegrádi Csoport országainak közös kerékpáros viadala, a V4 Kerékpárverseny, így idén immár hatodik alkalommal vág neki a mezőny, hogy teljesítse a négy ország egy-egy UCI 1.2 ME besorolású egynaposát. A magyar versenyre május 12-én kerül sor.

Megjelent: 2018. január 14., vasárnap
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2018

Szlovákiában rajtol, majd a cseh és a lengyel verseny után Magyarországon zárja az idei sorozatot a V4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) mezőnye. A magyar szakasz ezúttal is Budapest és Pannonhalma között kerül megrendezésre, ám új rajthelyszínnel, a versenyzők ugyanis rendhagyó módon ezúttal nem a WestEnd City Centertől vágnak majd neki a távnak.

Öt évvel ezelőtt még egy több mint 500 kilométeres verseny került került lebonyolításra a Visegrádi Csoport négy tagországának területén, azóta azonban már a sorozat részeként Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia is évente egy-egy UCI 1.2 ME besorolású egynapos versenyt rendez. Ez amellett, hogy olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére ad lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt versenyzési lehetőséget biztosít. A versenysorozat minden évben azon országban zárul, amely éppen betölti a Visegrádi Csoport soros elnökségét.

Idén Szlovákiában dördül el a startpisztoly március 31-én, majd a sorozat április 21-én Csehországban, valamint másnap, április 22-én Lengyelországban folytatódik. Mivel 2017. július 1. és 2018. június 30. között ismét Magyarország tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, így a záróversenyre ezúttal hazánkban kerül sor, a külföldi partnerekkel való többszöri egyeztetés után végül majdnem napra pontosan öt évvel az első viadal után, május 12-én. Ahogy az elmúlt két évben, úgy a versenyzők most is Budapest és Pannonhalma között tekernek majd, az ötéves évfordulóra és a magyar elnökségre való tekintettel azonban kivételesen a Várkert Bazártól rajtolva.

A befutó előtt ebben az évben is megrendezésre kerül – immár negyedik alkalommal – a Pannonhalma Prológ amatőr kerékpáros időfutam is.

Az évforduló alkalmából azonban nemcsak a rajt helyszíne változik: a hazai V4 versenyeket szervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) a tervek szerint július 22-én még egy UCI 1.2 ME besorolású egynapost rendez V4 Special Series néven, Debrecen és Ibrány között.

A versenyekről hamarosan bővebb információk is olvashatók lesznek honlapunkon.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend