V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Pawel Franczak címvédőként térhet vissza

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várt a 2019-es Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőire. A lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte a versenyt, aki 2021-ben is esélyesként állhat oda a rajtvonalhoz.

Megjelent: 2021. március 1., hétfő
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A 2020-as pandémiás-helyzet miatt elhalasztásra került a Visegrád 4 Kerékpárverseny, ám a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület már most gőzerővel dolgozik az idei viadal megrendezésén, ahol vélhetően a címvédő, a 2019-es győztes, lengyel Pawel Franczak is ott lesz a mezőnyben.

A huszonkilenc esztendős, elsősorban a sprintekben jeleskedő bringás 2013-ban debütált a kontinentális Team Wibatech-Brzeg csapatában, majd megfordult a ActiveJet Team, a Team Hurom és az akkor pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice színeiben is. 2019-től a Voster-ATS kerekese.

Karrierje során négy kiemelkedő győzelemmel büszkélkedhet, nyerte a Puchar Uzdrowisk Karpachkich, a Memorial Henryka Lasaka, a Visegrád 4 Kerékpárverseny és a Belgrad-Banja Luka viadalait, ebből természetesen a 2019-es szerb-bosnyák 2.1-es szakaszverseny emelkedik leginkább ki, ám mind a mai napig büszkén tekint vissza a magyarországi sikerére is.

Nagyon nehéz volt a magyar verseny, a végén négyszer is fel kellett tekerni a pannonhalmi emelkedőre, de meglepően jól éreztem magam már az első és a második áthaladáskor is. Próbáltam tartani magam az esélyesek csoportjában, az utolsó ötven méteren pedig mindent kiadtam magamból. Örülök a győzelemnek, hisz egy UCI kategóriást versenyt megnyerni mindig nagy dolog” – mondta Franczak, akinek a csapata a Voster-ATS 2021-ben is nevezett a legnagyobb presztízzsel bíró magyar egynaposra.

Megosztás
Keresés az oldalon
A legközelebbi verseny

A legfrissebb fotók
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány (Fotó: Vanik Zoltán)

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: a verseny képekben

A legfrissebb videó
V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány

V4 Special Series Vásárosnamény-Ibrány: videós összefoglaló

Kövess minket!

Instagram-fiókunk Facebook-oldalunk

Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Škoda Valent Autó
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend