V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fővédnöki köszöntője

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös, nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, idén április 22-én hazánkban indul.

Megjelent: 2017. március 13., hétfő
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Külgazdasági és Külügyminisztérium (Fotó: Drienyovszki Tamás)

Az 5. V4 Kerékpárverseny magyarországi futamát a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezi, fő támogatói a Nemzetközi Visegrádi Alap (NVA), a Fisher Klímatechnika és a WestEnd City Center. A hazai viadal fővédnöke Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Tisztelt Látogató!

A visegrádi országokban idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a V4 Kerékpárverseny, amely a V4 együttműködéshez kapcsolódó egyik legnagyobb, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló civil kezdeményezés. Az idei magyarországi szakaszverseny 2017. április 22-én, Budapesten rajtol, majd az ezeréves apátságáról híres, festői Pannonhalma városában végződik.

A Visegrádi Csoport egy növekvő fontosságú szövetség, mely Közép-Európa érdekeit képviseli Európában és világszerte. A négy kormány közösen munkálkodik régiónk versenyképességének, valamint szomszédságunk stabilitásának és biztonságának erősítésén. E célok előmozdítása a 2017 júliusában kezdődő magyar V4-elnökség során is kiemelt prioritásunk lesz.

A Visegrádi Együttműködés mindenekelőtt az állampolgáraink számára előnyt hozó kezdeményezésekről szól. A V4-nek alapítása óta alapvető célja az is, hogy a csehek, magyarok, lengyelek és szlovákok közötti baráti kapcsolatok erősödjenek, és társadalmaink jobban megismerjék egymást. Ezt kiválóan segítik a V4 kerékpárversenyhez hasonló kezdeményezések. Míg sporteseményként a verseny különösen fontos profi kerékpárversenyzőinknek, a társadalmi kísérőesemények hozzájárulnak a visegrádi gondolat jobb megismertetéséhez a lakosság körében.

Kérem, engedjék meg, hogy a versenyzőknek sok sikert, valamint minden érdeklődőnek kellemes élményt kívánjak a V4 kerékpárverseny magyarországi szakaszán.

Szijjártó Péter
Külgazdasági és Külügyminiszter,
a V4 Kerékpárverseny magyar szakaszának védnöke

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend