V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Törzsök Zsolt: a magyar kerékpárosok bizonyították, hogy versenyben vannak a világ élvonalával

Augusztus végén Nyíregyháza és környéke adott otthont az első hazai ifjúsági világkupafutamnak, amely jelesre vizsgázott, remek versenyt hozott.

Megjelent: 2020. október 1., csütörtök
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
Visegrad 4 Juniors

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogatott Magyarországra, amely közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében, ráadásul a koronavírus-járvány korlátozásai miatt, ez volt a 2020-as idény egyetlen junior Nations’ Cup futama. A visszajelzések pozitívak, erről és a jövő évi tervekről Törzsök Zsolt, a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke beszélt.

Alapvetően pozitívak voltak a visszajelzések az első magyarországi ifjúsági világkupa kapcsán. Nyilván a pandémiás helyzet nem kecsegtetett túl biztató előjelekkel, ennek ellenére azonban egyedülálló módon bevállaltuk és meg is rendeztük az idei év egyetlen Nations’ Cup futamát. Első nekifutásra sikeresnek mondhatjuk a lebonyolítást, nyilván voltak olyan dolgok, amelyeknek a kiértékelése még folyamatban van, de a jövő évre vonatkozóan ezekből fogunk tudni építkezni, előre haladni” – mondta Törzsök Zsolt.

A magyar versenyzők motiváltan várták a világkupa rajtját, sokuknak ez volt az első komolyabb nemzetközi megmérettetése. Összetettben végül a dán Tobias Lund Andresen győzött, Mészáros Bence a legjobb magyar kerékpárosnak járó megkülönböztető trikót elhódítva a tizenhatodik helyen végzett, de Árvai Kristóf és Sánta Ármin is ért el szép eredményeket. Elmondható, hogy a nemzeti válogatott és a DKSI Regional is kiválóan szerepelt.

Visegrad 4 Juniors

(Fotó: Vígh Attila)

Ambivalens érzéseim vannak a magyar sportolók teljesítményét illetően. Titkon azért bíztam egy kiugró eredményben, de ettől függetlenül az adott szakaszokon mutatott produktivitás kimondottan jónak mondható, ezzel gyakorlatilag bizonyították azt, hogy igenis versenyben vannak a világ élvonalával. Egyfajta ugródeszkaként tekintve erre az eseményre, létfontosságú volt, hogy átessenek a tűzkeresztségen, hisz ezt követően tovább építhetik pályafutásukat, bízva abban, hogy felnőttként akár egy komoly szintre is eljuthatnak. Nyilvánvalóan ez a szereplés arra is lehetőséget biztosít, hogy az eredmények gyanánt a magyar válogatott meghívást kapjon a 2021-es világkupa külföldi eseményeire, ami egy igencsak jelentős előrelépés a hazai utánpótlás számára” – folytatta a főszervező.

A Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület idei terveit sajnos nagyban befolyásolta a járványhelyzet, több UCI kategóriás versenyt is el kellett halasztani, ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövő évre nézve ne tűznének ki komoly célokat maguk elé.

Visegrad 4 Juniors

(Fotó: Vígh Attila)

A jövő évi versenynaptárt próbáltuk egy picit racionalizálni. A 2021-es országúti bajnokság helyszíne még nyitott, nyilván a Nyírségi Kerékpáros Sportegyesülettel közösen ezúttal is kandidálni fogunk, bízva abban, hogy az elmúlt évek impresszív rendezéseire támaszkodva a szervezői gárda ezúttal is lehetőséget kap. Június elején szeretnénk egy teremkerékpáros Európa-bajnokságnak is helyt adni, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ezt már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta, várjuk az aláírt szerződés visszaérkezését. Bízunk benne, hogy a COVID-19 helyzet alakulása lehetővé teszi ennek az idehaza egyedülálló eseménynek a megszervezését. Természetesen szándékunkban áll az ifjúsági világkupát is folytatni, igyekszünk egy olyan irányba elmenni, hogy ne csak sík szakaszok legyenek, így lehetőséget biztosítva a hegyi menőknek is. Az idei évben sajnos elmaradó Visegrad 4 Kerékpárverseny a tervek szerint a 2021-es év második felében kerül megrendezésre a hagyományos Budapest-Pannonhalma útvonalon. Kiemelten fontos lesz ez a viadal a jövő évben, mivel magyar elnökségi ciklus lesz, amire csak négyévente kerül sor. Ráadásként az elmúlt években ez volt az egyetlen olyan hazai UCI kategóriás megmérettetés, amely érintette a fővárost” – zárta gondolatait az egyesület elnöke.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend