V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Továbbra sem szándékozik visszavonulni a 2015-ös V4 Kerékpárverseny legjobbja

Közel harminc győzelmet aratott eddigi pályafutása során Alois Kankovsky, aki 2021-ben is a cseh Elkov-Kasper csapatát erősíti.

Megjelent: 2021. január 12., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

2015-ben, a harmadik magyarországi Visegrád 4 Kerékpárverseny egyben az EYOF tesztfutama is volt, ennek kapcsán pedig Budapest és Győr között vezetett az útvonal, mintegy 125 kilométeren. A viadal mezőnyhajrával zárult, amit a cseh Alois Kankovsky (Whirlpool-Author) nyert meg.

Az immáron a harmincnyolcadik életévét taposó, közel két méter magas sprinter, 2006-ban kezdte meg felnőtt pályafutását. Hat, a Dukla Praha kontinentális csapatában töltött esztendőt követően 2015-től, a jelenleg Elkov-Kasper néven futó, legerősebb cseh sor színeit képviseli.

Fotó: Vanik Zoltán

Karrierje kezdeti szakaszában elsősorban az ázsiai versenyeken villogott, melynek eredményeképpen 2013-ban győzött a Kínai Körversenyen, majd a csapatváltást követően számos etapsikert gyűjtött a cseh és a lengyel többnaposokon is. A már említett 2015-ös idényben, a magyar mellett a szlovák V4-es futamon sem talált legyőzőre, azt a szezont nem kevesebb mint hat UCI-diadallal abszolválta.

A csehek szívesen járnak hazánkba versenyezni, Kankovsky 2019-ben szakaszt nyert a Magyar Körversenyen is, s mivel továbbra sem szándékozik visszavonulni, így nagy valószínűséggel, július 10-én ismételten csak viszontláthatjuk az idei Visegrád 4 Kerékpárversenyen.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók