V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

V4 Kerékpárverseny 2019: a lengyel Pawel Franczak győzött, Dina Márton a legjobb magyar versenyző

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit. A lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes Dina Márton (Pannon Cycling Team) lett, aki a 13. helyen ért célba.

Megjelent: 2019. május 11., szombat
Forrás: V4 Kerékpárverseny.hu
V4 Kerékpárverseny 2019

Pontban 11 órakor 28 csapat közel 160 versenyzője vágott neki a 168,7 kilométeres távnak. A rajt ezúttal is Budapesten – ebben az évben a Carl Lutz rakparton, a Vogue Étteremhajó előtt – volt, ahol az idei verseny sztárvendége, a kétszeres Giro d’Italia-győztes olasz kerékpáros, Paolo Savoldelli indította útjára a karavánt.

Az éles rajtot követően folyamatosak voltak az akciók, ám egészen hatvan kilométer megtételéig kellett várni az első sikeres elmenésre, melybe Wojciech Pszczolarski (Pardus-Tufo Prostejov) és honfitársa, Wojciech Sykala (Wibatech-Merx) keveredett bele. Legnagyobb előnyük 1 perc 10 másodpercnél tetőzött, miután mintegy tizenöt kilométer múlva rákapcsolt a főmezőny, így utolérve őket.

V4 Kerékpárverseny 2019

(Fotó: Vanik Zoltán)

A következő támadást Vladimir Tsoy (Apple Team) kezdeményezte, akihez idővel Robert Malik (CK Pribram-Fany Gastro), Helmut Trettwer (Maloja-Pushbikers), Daniel Eichinger (Hrinkow Adwarics), Martin Mahdar (Dukla Banska Bystrica) és Riccardo Bobbo (Delio Gallina Colosio) ugrott fel. A CCC Development Team és a Hurom-BDC sorai azonban ezt a szökést sem engedték el túlságosan messzire.

A peloton ezt követően sem nyugodott meg, ötven kilométerre a céltól Moran Vermuelen (WSA-KTM Graz) és Marco Borgo (Delia Gallino Colosio) duója indult, akik bő egy perces előnnyel értek Pannonhalmára, ahol a viadal legnehezebb, és egyben leglátványosabb része, a helyenként 15%-os meredekségű dísztérkő burkolatú emelkedő következett az Apátság felé, melyet háromszor is abszolválni kellett.

V4 Kerékpárverseny 2019

(Fotó: Vanik Zoltán)

Az emelkedőn szinte pillanatok alatt elfogyott az elöl tekerők fórja, mindössze egy közel húszfős boly maradt az élen. Az utolsó körben Dominik Neuman (Elkov-Author) támadott, végül azonban a lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) bizonyult a leggyorsabbnak a szlovén Kristjan Hocevar (Meblo Jogi Pro-Concrete) és a szintén szlovén Ziga Rucigaj (Ljubljana-Gusto Santic) előtt.

Nagyon nehéz volt a verseny, a végén négyszer is fel kellett tekerni a pannonhalmi emelkedőre, de meglepően jól éreztem magam már az első és a második áthaladáskor is” – mondta Franczak röviddel a célba érkezést követően. „Próbáltam tartani magam az első csoportban, az utolsó ötven méteren pedig mindent kiadtam magamból. Örülök ennek a győzelemnek, hisz egy UCI kategóriást versenyt megnyerni mindig nagy dolog.”

A legjobb magyar kerekes Dina Márton (Pannon Cycling Team) lett, aki a tizenharmadik helyen zárt, úgy, hogy az utolsó ötszáz métert még elsőként kezdhette meg, sajnos azonban a legrosszabbkor akadt technikai problémája, melynek következtében kénytelen volt egy rövid időre megállni.

Leváltottam kistányérra, erre beállt a hátsó váltó” – kesergett Dina Marci. „Az első helyről a csoport utolsó pozíciójába csúsztam vissza. Jó erőben éreztem magam, a csapat sokat dolgozott értem. Azért örülök annak, hogy a legjobb magyarnak járó címet megszereztem.”

EREDMÉNYEK

  1. FRANCZAK Pawel (POL) VOSTER ATS TEAM 3:57:26
  2. HOCEVAR Kristjan (SLO) MEBLO JOGI PRO-CONCRETE 3:57:29
  3. RUCIGAJ Ziga (SLO) LJUBLJANA GUSTO SANTIC 3:57:29
  4. SALZMANN Jodok (AUT) MALOJA PUSHBIKERS 3:57:29
  5. RASTELLI Luca (ITA) GALLINA COLOSIO 3:57:29
  6. BOUBAL Martin (CZE) CK PRIBRAM FANY GASTRO 3:57:37
  7. RAPP Jonas (GER) HHRINKOW ADVARICS CYCLEANG TEAM 3:57:37
  8. MIKSANIK Vladimír (CZE) PARDUS TUFO PROSTEJOV 3:57:37
  9. GANDIN Stefano (ITA) GALLINA COLOSIO 3:57:41
  10. KUKRLE Michael (CZE) ELKOV-AUTHOR 3:57:44

A legjobb magyar versenyző:
DINA Márton PANNON CYCLING TEAM (13.) 3:57:52

A legjobb szlovák versenyző:
TYBOR Patrik DUKLA BANSKA BYSTRICA (15.) 3:58:08

Letüöltés:
A hivatalos eredménylista pdf formátumban megtekinthető/ letölthető ide kattintva.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend