V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Visszavonul a 2019-es V4 Kerékpárverseny győztese

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várt a 2019-es Visegrád 4 Kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőire. A lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte a versenyt, aki a 2021-es idény végén úgy döntött, befejezi a pályafutását.

Megjelent: 2021. november 20., szombat
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

A harminc esztendős, elsősorban a sprintekben jeleskedő bringás 2013-ban debütált a kontinentális Team Wibatech-Brzeg csapatában, majd megfordult a ActiveJet Team, a Team Hurom és az akkor pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice színeiben is. 2019-től a Voster-ATS kerekese.

Karrierje során négy kiemelkedő győzelemmel büszkélkedhet, nyerte a Puchar Uzdrowisk Karpachkich, a Memorial Henryka Lasaka, a Visegrád 4 Kerékpárverseny és a Belgrad-Banja Luka viadalait, ebből természetesen a 2019-es szerb-bosnyák 2.1-es szakaszverseny emelkedik leginkább ki, ám mind a mai napig büszkén tekint vissza a magyarországi sikerére is.

Nagyon nehéz volt a magyar verseny, a végén négyszer is fel kellett tekerni a pannonhalmi emelkedőre, de meglepően jól éreztem magam már az első és a második áthaladáskor is. Próbáltam tartani magam az esélyesek csoportjában, az utolsó ötven méteren pedig mindent kiadtam magamból. Örülök a győzelemnek, hisz egy UCI kategóriást versenyt megnyerni mindig nagy dolog” – mondta Franczak, aki utolsó idényében a Visegrádi Négyek minden viadalán ott volt.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend