V4 Kerékpárverseny
Közösségi ikonok

Facebook-oldalunkInstagram-fiókunkRSS-csatornánk

Visegrád 4 országúti kerékpárversenyek - Magyarország legrangosabb egynapos versenyei

Visszavonult a V4 kerékpárversenyek koronázatlan királya

Maciej Paterski idén a sorozat mind a négy egynaposán dobogóra állhatott.

Megjelent: 2023. október 31., kedd
Forrás: www.v4kerekparverseny.hu

Bejelentette visszavonulását a lengyel Maciej Paterski, aki 2010-ben a Liquigas színeiben lett profi egy bizonyos Vincenzo Nibali oldalán. Pályafutása legnagyobb sikereit az olasz csapattól való távozását követően a CCC Sprandi Polkowice kerekeseként érte el, többek között megnyerve a Horvát Kört és a Norvég Körversenyt is.

Karrierje utolsó hat idényét már kisebb kontinentális soroknál töltötte, sorrendben a Wibatech Merx 7R, majd pedig a Voster ATS bringásaként. Ezekben az években kilencszer szerepelt valamelyik V4-es megmérettetésen, két alkalommal győzve a szlovák, míg egyszer a lengyel viadalon. Idén, mondhatni kimaxolta a lehetőségeket, hiszen mind a négy helyszínen ott volt és mind a négy helyszínen dobogóra is állhatott: Szlovákiában nyert, Csehországban és hazánkban másodikként zárt, míg Lengyelországban harmadikként gurult át a célvonalon.

Régóta érlelődött már bennem a visszavonulás gondolata, míg végül meghoztam azt a döntést, hogy a 2023-as szezon volt pályafutásom utolsó idénye – mondta Paterski a bejelentést követően. – Csodálatos időszaka volt ez az életemnek, hiszen eljutottam a WorldTourig, rajthoz álltam mindhárom GrandTouron, miközben képviselhettem a hazám a világbajnokságokon. Habár a profi sportolói karrierem most véget ért, de magától a sportágtól biztos, hogy nem tudok majd elszakadni.

Megosztás
Partnerek és támogatók
Partnerek és támogatók
Nemzetközi Visegrádi Alap
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow_hungary
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szechenyi
szrtlogo
mtsz_logo
Skoda Valent Auto
Pannonhalma
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Famulus Business Hotel, Győr
Land-Plan Hotel & Restaurant
Peregrini_logo_COLOR1
printszer
mer_se_official_logo_(without_bg)
szabadidos
ctrend